Bezwaren bouwproject
Jo Spiessens 11 januari 2017

Beste buren

Sommigen hebben het misschien al opgemerkt, aan het weike staat momenteel de gele affiche die het openbaar onderzoek van het bouwproject op de wei aankondigt. Het dossier bevat ‘het bouwen van 28 appartementen en een medische praktijk met ondergrondse parking’.

We zouden het appreciëren dat zo veel mogelijk mensen hun opmerkingen over dit project duidelijk maken aan de stadsdiensten. We hebben hiervoor slechts tijd tot 27 januari. Je kan ook tot die datum de plannen inkijken in het Administratief Centrum (vergeet geen afspraak te maken). De bouwheer heeft echter nagelaten om de affiche op tijd op te hangen. De affiche had er reeds op 29 december moeten hangen, terwijl dit pas op 6 januari is gebeurd.

Je kan nu reeds een mail sturen naar info@herentals.be om te melden dat de aankondiging te laat werd opgehangen. Als we dit met velen doen, kan dit mogelijk een verlenging van het openbaar onderzoek betekenen.

Wij bekijken momenteel ook zelf welke opmerkingen we aan de stad willen overmaken. Iedereen is uiteraard vrij om eigen opmerkingen te formuleren. Als je graag wat inspiratie wil of een voorbeeldbrief, spreek ons er gerust over aan. Ook een basisdocument hoe een bezwaarschrift er kan uitzien kunnen we je bezorgen. Zorg er best voor dat je opmerkingen zo concreet mogelijk verwoord zijn. Het is beter enkele sterk gefundeerde argumenten naar voor te brengen over de nadelen die je zelf kan ondervinden door het bouwproject, dan een hele resem waarvan sommige kunnen overkomen als muggenzifterij.

Je kan jouw bezwaar via info@herentals.be mailen of aan het stadsloket gaan afgeven. Indien je dit laatste doet, vraag je best een ontvangstbewijs. Een afspraak moet je hiervoor niet maken.

Download hier de modelbrief voor het bezwaarschrift

Vele groeten

Jo – nr. 25 – 014 21 85 91
Hilde – nr. 55 – 0499 30 62 76
Kris/Lien – nr. 26 – 0473 61 37 60
Tom – nr. 58 – 0477 69 72 60
Patrick – nr. 50 – 0476 22 47 22 

Jouw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *