Dental Mission-festival
Jo Spiessens 5 mei 2016

Sinds 2007 trekt een grote groep Vlaamse tandartsen onder de vlag van ‘Dental Seminars & Missions vzw’ regelmatig naar de Filipijnen om er gedurende tien dagen in de armste gebieden gratis de noodzakelijke tandheelkundige zorgen te verlenen.

TERUGBLIK OP ONZE REALISATIES

Inmiddels werden er drie missies georganiseerd, waarop in totaal bijna 15.000 patiënten werden behandeld. De jongste editie telde 51 tandartsen, bijgestaan door verscheidene logistieke ondersteuners. Samen zetten zij -naast de acute behandelingen- grootschalige sensibilisatiecampagnes over tandpreventie op. Gezien de erbarmelijke toestand in de Filipijnen zijn deze acties onontbeerlijk.

EEN NIEUWE DROOM

Omwille van de duurzaamheid van het project acht de vzw het opportuun om op het eiland Talicud in de Filipijnen een dentaal hospitaal te bouwen. Op Talicud is er geen tandarts en de levensstandaard is er erg pover. Alle mensen op dit eiland een gezonde en stralende glimlach bezorgen is dan ook onze droom. Het doel van dit hospitaal is tweeledig. Het biedt niet alleen onderdak aan een breed opgezette tandartsenpraktijk, maar ook ondersteunen we studenten die hun studies niet kunnen betalen en later in ruil voor onze steun vrijwilligerswerk zullen doen op Talicud. Op die manier zal ons project ook gedragen worden door de mensen van ginder en op termijn helemaal aan hen overgelaten kunnen worden.

EEN MUZIKAAL SPEKTAKEL VOOR ‘TALICUD’

 

dentalmission

 

Voor de realisatie van dit gebouw en project dient een resem benodigdheden, zoals tandartsstoelen, medische apparatuur en zonnepanelen, te worden aangeschaft. Om de hoge kosten die hieraan gekoppeld zijn te kunnen dragen, organiseren we op 4 juni in De Schorre in Boom een spetterend muziekfestival met een indrukwekkende affiche. We starten om 15u30 met Nunki en genieten daarna van Rupel soldaten, De Belvedeers ft. Inge Stassen, Frituur Paula, Crazy Sir-G, Milk Inc. en sluiten het festival af met Entre Deux Gins. Voor dit spetterend spektakel verwachten we 5.000 tot 10.000 mensen. Een inkomkaart zal 20 euro kosten en er wordt ook een VIP-arrangement georganiseerd in een luxe tent voor 200 euro met o.a. walking dinner en gin- en champagnebar.

Tickets bestellen

 

We wensen Benedenti Teampraktijk Tandartsen veel succes!

Tekst en foto’s: Dental Seminars & Missions vzw | www.dentalmission.be

Jouw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *